MUŠKARCIMA VAŽNIJI ŽENSKI IQ OD VELIČINE GRUDI

MUŠKARCIMA VAŽNIJI ŽENSKI IQ OD VELIČINE GRUDIIstraživanja profesora evolucione biologije Dejvida Bejnbridža (David Bainbridge) sa Kembridža pokazuju da muškarci – uprkos raširenim stereotipima – radije za partnerke biraju inteligentne žene, u odnosu na žene sa velikim grudima. Naime, njegova istraživanja ukazuju da inteligentnije žene muškarcima izgledaju kao bolje buduće majke. Takođe, muškarci instinktivno zaključuju da su inteligentne žene imale inteligentne roditelje.

Profesor Bejnbridž razbija još jedan mit o važnosti veličine grudi:

„Veličina grudi nije važna, jer velike grudi imaju veću šansu da budu asimetrične i često izgledaju starije, a muškarci cijene mladost. Prave noge su znak genetskog zdravlja i to je ono što privlači muškarce jer su istraživanja pokazala da noge normalne dužine više privlače od dugih“.

Za IQ je posebno značajni raspored korteksa, srednjeg i malog mozga, kao i dobra veza između bijele i sive materije.

Jedno drugo istraživanje sprovedeno na 354.000 ispitanika, u 102 istraživačke grupe iz 29 zemalja objavljeno u časopisu “Nature” pokazalo je visina i inteligencija najvažnije osobine koje su tokom evolucije uticale na izbor partnera i šansu za stvaranje potomstva.