POZIV NA DANE MENSE U BEOGRADU

BEOGRAD

Poštovani članovi Mense BiH,

Jubilarni deseti put Mensa Beograda vas poziva da se u vreme Beer festa  www.belgradebeerfest.com družimo u Beogradu. U skladu sa preporukom Mense International da se akcenat u organizaciji aktivnosti svake nacionalne Mense stavi na rad sa (darovitom) decom, ove godine smo se odlučili za niz aktivnosti u kojima mogu da učestvuju i deca. Naravno, dobrodošli su i oni koji su se samo osećaju kao (večita) deca! J Termin okupljanja je 16. do 18. avgusta 2013. Ali, za probijanje leda, nudimo i jedno kuglaško nadmetanje u četvrtak 15.08.2013.

PROGRAM
Četvrtak, 15. avgust

18 – 20h probijanje leda – kuglanje u Bowling klubu Žabac u Zemunu, hala Pinki http://www.zabacbowling.rs/

– zajednički odlazak na Beer fest

Petak, 16. avgust:

18:30h tribina Doniranje organa – moderator dr Ana Malivuković

Mesto održavanja tribine: Press centar UNSa, Knez Mihajlova 6/III
– zajednički odlazak na Beer Fest

Subota, 17. avgust:

 

11 – 13:30h šetnja Topčiderom, sa obilaskom konaka Kneza Miloša, http://www.tob.rs/download/sr_topcider.pdf u pratnji stručnog vodiča Turističke organizacije Beograda. Cena ulaznice za Konak iznosi 100 dinara po osobi.

14 – 15:30h zajednički ručak u restoranu Knežev lad http://www.vudedinje.mod.gov.rs/knezev-lad

Ponuda jelovnika za našu grupu:

a)    pljeskavica od 10 ćevapa ILI 10 ćevapa, pomfrit i mešana salata; cena 780 din

b)    pileći file na žaru, pomfrit i mešana salata; cena 850 din

c)    pohovani kačkavalj, grilovano povrće i mešana salata; cena 510 din

16 – 18h jahanje konja za decu i odrasle

Konjički klub Divađo 2, kod Beogradskog hipodroma http://www.kkdivadjo.com/index.html

Cena za 2 kruga jahanja na konju je 200 din. po osobi.

18h – 20h mobilni planetarijum u sali OŠ „Sveti Sava“, Avalska 8

Mobilni digitalni planetarijum je moderno tehničko sredstvo koje pruža realni prostorni doživljaj zvezdanog neba. U ovaj nesvakidašnji naučno-popularni spektakl povešće vas naš član Jovan Aleksić, koji je iskusni popularizator nauke i naučni komunikator. Na ovom putovanju upoznaćete sazvežđa, videti kako se nebo menja, planete sunčevog sistema i doživeti noćno nebo kao nikada pre! http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/donose-svemir-u-skole/100680.phtml

Napomena: Planetarijum će biti postavljen u školskoj sali, u koju se ne sme ulaziti u cipelama -učesnici mogu ili biti bez obuće, ili mogu poneti kućnu obuću.

Alternativno: 18 – 20h kuglanje u Bowling klubu Žabac u Zemunu, dvorana Pinki.

– odlazak na Beer Fest

Nedelja, 18. avgust:

– Od podneva roštiljanje na prostoru za piknik na Adi Ciganliji.

Posebno pozivamo članove koji imaju svoju decu ili žele da povedu decu rođaka ili prijatelja da nam se pridruže na ovogodišnjoj aktivnosti u organizaciji SIG-a Roditelj:

Dečije igre bez granica

U pitanju je takmičenje u igrama za koje je potrebno malo spretnosti, nešto više koncentracije i najviše dobrog raspoloženja i podrške navijača. Takmičarske discipline su više zabavnog karaktera, osmišljene tako da budu zabavne i dostupne i deci predškolskog uzrasta (3 – 7) i onima koji već idu u školu (7 – 14).

Kao i prethodnih godina, Sport SIG vam nudi rekreativne aktivnosti: penjanje na stenu po ceni 250 din. za dva pokušaja, mini golf (150 din. partija za dve osobe), a tu su i društvene igre u organizaciji SIGre, kao i mogućnost kupanja u jezeru;

– kasno poslepodne – odlazak gostiju;

– za one koji ostaju – odlazak na Beer Fest.

Prijave će se primati najkasnije do 14. avgusta 2013. u 24h, preko prijavne forme na adresi: http://www.mensa.rs/sr/forme/dmbg/
(potrebno je da imate registrovan korisnički nalog na sajtu i da budete prijavljeni da biste mogli pristupiti formi). Napominjemo da i članovi iz Beograda treba da izvrše prijavu preko sajta, zbog planiranja obilazaka, rekvizita za takmičenja i količine hrane za roštilj. Kao i uvek dobrodošli su prijatelji i rođaci članova. Molimo Vas da u prijavnu formu obavezno unesete broj gostiju koje dovodite. Ukoliko dovodite više gostiju nego što predviđa prijavna forma, možete ukupan broj upisati u prostor za napomene. Za decu koja se prijavljuju za takmičenje na Adi, molimo da navedete uzrast.

Troškovi programa:

ulaznica za Konak Kneza Miloša 100 din

ručak u subotu: kako je gore navedeno

Sportovi:

jahanje konja: 200 din po osobi za 2 kruga (oko 5 minuta)

penjanje na stenu: 250 din za dva pokušaja

mini golf: 150 din partija za dve osobe

kuglanje – besplatno

Za mobilni planetarijum, roštiljanje na Adi i učešće u dečijim igrama bez granica se ne plaća nikakva participacija.
Mogućnosti smeštaja:

Obaveštenja možete naći na web-sajtu Turističke organizacije Beograda http://www.tob.co.rs/sr-lat/stay.php?kat=1.

Ukoliko želite da se oprobate u korišćenju usluga SIGHT-a (servis za pomoć Mensašima putnicima), pošaljite zahtev na sight@mensa.rs.

Za više detalja možete kontaktirati organizatore Aleksandru Borović i Milicu Mladenović putem e-maila: prijave@mensa.rs. Ukoliko nemate korisnički nalog na sajtu, nećete moći da popunite prijavnu formu. U tom slučaju pošaljite prijavu organizatorima na gore navedenu e-mail adresu.

Mensa Beograda vas očekuje, biće nam veoma drago da vas ugostimo.

Pozdrav i do skorog viđenja!
Mensa Beograd i grupa beogradskih SIG-ova