DEVETOGODIŠNJI STUDENT

Devetogodišnji Tanišk Abraham iz Sakramenta (Kalifornija) nije kao njegovi vršnjaci. Kako kaže, zanimaju ga fizika elementarnih čestica, antimaterija, sudbina svemira i Veliki prasak.

Tanišk pohađa nastavu na Amerikan River koledžu u Kaliforniji, a u Mensu je primljen kada je imao samo četiri i po godine. Od tada je u centru pažnje medija.

U intervjuu objavljenom na TV-mreži ABC, njegova majka, dr Tadži Abraham, izjavila je da je dječak od najranijih dana pokazivao izuzetnu nadarenost. U uzrastu od sedam godina objavljivao je eseje o astronomiji na sajtu Nasinog Instituta za istraživanje Mjeseca, a iste godine se upisao na koledž.

Iako mu je nauka najveća strast, Tanišk ima i mnoga druga interesovanja. Pjeva u horu, trenira gimnastiku, igra fudbal, svira klavir i obožava da rješava sudoku ukrštenice. U najavi emisije “Genijalci”, on pjeva i svira klavir zajedno sa mlađom sestrom, koja je takođe član Mense. Tanišk kaže da mu ne smeta što je okružen dvostruko starijom djecom i da uživa u pažnji koju mu poklanjaju.

==

Inače, Mensa rijetko praktikuje testiranje djece. Kada se odluči na takav korak moraju postojati indikatori da se radi o izuzetno nadarenom djetetu kao što je slučaj sa Taniškom. Mensa BiH testiranje obavlja samo za osobe starije od 17 godina.